- Amsterdamse Waterleiding Duinen -

- Amsterdam Water Supply Dunes -


De Amsterdamse Waterleidingduinen is een voorzuiveringsgebied voor 2/3 van het Amsterdamse drinkwater. De natuur en de waterzuivering gaat al samen sinds 1853. Waternet zorgt voor de exploitatie van het oorspronkelijke waterwinningsgebied van Nederland.

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een gebied met een varierend landschap met oude stuifduinen in de buitenduinen, grote valleien in het middenduin en rust van oude loopduinen in het oosten van het gebied. In de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn onderandere damherten, reeën, vossen en zandhagedissen te vinden.

The Amsterdamse Waterleidingduinen is a pre-treatment area for 2/3 of Amsterdam's drinking water. Nature and water purification have been going together since 1853. Waternet is responsible for the exploitation of the original water extraction area in the Netherlands.

The Amsterdamse Waterleidingduinen is an area with a varied landscape with old drifting dunes in the outer dunes, large valleys in the central dune and the tranquility of old walking dunes in the east of the area. In the Amsterdamse Waterleidingduinen you can find fallow deer, roe deer, foxes and sand lizards.