Gorinchem

 

Vrijdagavond 19 januari 2024 is in een flat aan de Banneweg in Gorinchem, brand uitgebroken op de eerste etage. De brand was al snel uitslaand. De hulpdiensten schaalde hierom op naar Grip 2. Vanuit de hele regio waren hulpdiensten aanwezig om de brand te bestrijden. Er zijn meerdere slachtoffers, waaronder een brandweerman. Er zijn er meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam ter plaatse geweest voor onderandere medische zorg aan de gewonde mensen. Bij de brand raakte zeker één persoon zwaar gewond. 

Een groot gedeelte van de flat is ontruimd en de bewoners zijn opgevangen. De brandweer is aan het ventileren om de flat rookvrij te maken. Omdat er lange tijd te hoge waardes in de flat werden gemeten nam dit veel tijd in beslag. De bewoners die nog wel in de flat waren, konden in hun woning blijven. Hun liepen geen gevaar; aldus een woordvoerder van de brandweer. 

De brandweerman die licht gewond raakte aan zijn hand maakt het goed. Het zwaar gewonde slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het meerendeel van de bewoners kon weer veilig terug naar hun woningen. De brandweer kon tevens niet voorkomen dat door de brand zijn 9 woningen onbewoonbaar zijn geworden. Voor de bewoners die door de brand niet terug naar huis konden is opvang geregeld. Hun worden tevens bijgestaan met de schadeafhandeling. Volgens de politie zou de brand zijn onstaan door een sigaret. Dit is tevens nog niet bevestigd, onderzoek moet hier uitsluitsel over gaan geven. 


Foto's: Twan Beukers / Video: Rick Groenendijk en Twan Beukers