Over ons:

Beste lezer, mijn naam is Twan Beukers, 21 jaar oud en woonachtig in de Alblasserwaard (Zuid-Holland, Nederland). In het begin 2019 zocht ik een hobby om mijn vrije tijd in te vullen. Ik ben toen met de camera van mijn ouders (Canon EOS 1200D met een standaard 18-55mm lens) naar het Molengebied in Kinderdijk gefietst, om te kijken of ik fotograferen wat vond. Na hier een halve dag hebben rondgelopen wist ik het nog niet echt. Omdat ik het nog niet echt wist, ben ik het wat vaker gaan proberen, want na 1x kan je nog niet echt weten of je iets leuk vind.

Toen ik steeds vaker begon te fotograferen vond ik het steeds leuker worden en heb ik van mijn spaargeld een andere lens gekocht. (Canon 18-200mm). In september 2020 kocht ik mijn eigen eerste camera, de Canon EOS 2000D. Dit deed ik om me beter te kunnen ontwikkelen omdat de camera die ik ervoor gebruikte (Canon EOS 1200D) resteerde uit het jaar 2014. Ik kocht begin 2021 een reportage flitser waarna, een dag na binnenkomst in de buurt van mijn huis een schoorsteenbrand uitbrak waarbij ik de effectiviteit van de flitser ging uittesten aangezien het al donker was. Dit beviel me wel. Toen de Brandweer enkele weken later een uitruk een aantal straten verder had ben ik daar heen gegaan omdat ik de brandweer al een best lange tijd best wel interessant vind. Via deze weg ben ik in het verslaggeven van 112-meldingen gekomen.

Begin 2022 wilde ik dit gaan uitbreiden in fotografie en journalistiek en daarnaast ook verbeteren en daarom ik kocht een nieuwe, betere camera de Canon EOS 250D. Ik had in het begin enige moeite om me in de journalistiek/verslaggeving te ontwikkelen. Ik ben via een event in de buurt in contact gekomen met een collega fotograaf/journalist die me daar bij geweldig heeft geholpen. Ik heb voor hem al een paar kleine klussen gedaan, waardoor ik ervaring heb kunnen op doen. Daar ben ik hem tot op de dag van vandaag super dankbaar voor. Daarnaast lever ik regelmatig foto's aan Alblasserdamsnieuws.nl waar ik ook regelmatig mee samenwerk. Ook hem ben ik zeer dankbaar voor het gene wat hij mij heeft geleerd.

In de afgelopen tijd heb ik van meerdere evenementen en/of speciale gelegenheden fotoreportages gemaakt. Als voorbeeld, ik heel trots op mijn fotoreportage van 'Oktober Feest VV Nieuw-Lekkerland', omdat ik daar heel veel van heb kunnen leren. Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten. Maar dat is alleen maar goed! Verder wil ik me in de toekomst verder gaan uitbreiden in Fotografie en de Journalistiek. Inmiddels fotografeer ik met de Canon EOS 6D Mark II, waardoor ik nu en in de toekomst het fotograferen op een hoger niveau kan brengen.


Foto's gemaakt door: Peter Stam


Mocht u het interesseren dan kunt u via de onderstaande link het bezoekersaantal en paginaweergaven zien.