Alblasserdam

 

Dinsdagochtend 5 maart 2034 hield de politie twee Alblasserdammers van 17 en 18 jaar aan in hun woningen langs de Blokweerweg en de Rembrandtlaan. De 17-jarige wordt onder andere verdacht van het verlaten van een plaats ongeval en rijden zonder geldig rijbewijs, en de 18-jarige is aangehouden wegens wapenbezit en drugshandel.

Politie zagvrijdag 1 maart hoe vanuit een auto gedeald werd. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar die ging er vandoor. Na een korte achtervolging reed de auto op de Resedastraat tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De inzittenden gingen er te voet vandoor. Het onderzoek leidde al snel naar de 17-jarige bestuurder en een van de inzittenden. Dinsdagochtend werden zij aangehouden.

In de woning van de 17-jarige langs de Blokweerweg werden ondermeer honderden vapes aangetroffen. De verkoop van vapes is aan strenge regels gebonden. De NVWA zal hier verder onderzoek naar doen. De jongen is aangehouden op verdenking van roekeloos rijgedrag, het verlaten van een plaats ongeval en rijden zonder geldig rijbewijs.

In de woning van de 18-jarige Alblasserdammer werden twee vuurwapens gevonden, munitie en een handelshoeveelheid drugs.


Foto: Politie