Alblasserdam

 

Zondagochtend 3 december 2023 is op een toog, ongeveer zeven meter boven de ingang van flat De Wiek aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam een overleden persoon aangetroffen. De ambulancedienst, politie, brandweer en traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp, maar al vrij snel werd duidelijk dat hulp niet meer zou gaan baten. De brandweer heeft vervolgens met een hoogwerker een kleed over het persoon gelegd, zodat de flatbewoners niet onnodig geconfronteerd worden met het beeld. 

De agenten van de forensische opsporing zijn ter plaatse gekomen en doen onderzoek naar het voorval. Op onderandere de 8e etage zijn op de reling van de gallerij sporen gevonden. Met behulp van de brandweer is de overleden man vanaf het toog naar beneden gehaald en in een tent gelegd voor verder onderzoek. De exacte doodsoorzaak wordt daar onderzocht.

 De Forensische Opsporing van de politie heeft enkele uren onderzoek gedaan. Het onderzoek op de locatie zelf is inmiddels afgerond. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de 66-jarige man zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt en dat een misdrijf of ongeval daarmee zijn uitgesloten.