Alblasserdam

 

Zaterdagavond 21 oktober 2023 is de politie op een vuurwapenmelding langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam afgekomen. Kinderen waren langs de West-Kinderdijk aan het spelen met een voetbal toen er een man een paar huizen verder naar buiten kwam lopen met een airsoftwapen. De kinderen zagen dit aan voor een vuurwapen en waarschuwde hun ouders waarna politie werd ingelicht. Politie verzamelde met veel voertuigen bij het Schelderplein in Alblasserdam, in afwachting van politieagenten in burger die de omgeving veilig stelde. Nadat dit was gebeurd gingen meerdere politievoertuigen met spoed naar de West-Kinderdijkn.Tevens werden aanwezigen uit de betreffende gesommeerd uit de woning te komen en hun handen te laten zien.

Één vrouw en drie mannen werden gefouilleerd. Bij één man werd in een rugtas een airsoftpistool aangetroffen. Deze Rotterdammer, die bij een vriend op bezoek was, is door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor. Het airsoftwapen is in beslag genomen en wordt onderzocht. De andere drie personen mochten niet veel later weer uit de handboeien en terug naar de woning.

 

De twee kinderen die de man met het wapen zagen, zijn erg geschrokken en de politie heeft verklaringen van hen opgenomen.