Gorinchem

 

Zondagavond 16 Oktober 2022 is er even voor elf uur brand ontstaan in een shoarmazaak in het centrum van Gorinchem. De brand werd in ongeveer 10 minuten opgeschaald naar "Grip 1".

De brand zou ongeveer om 22.40 uur zijn begonnen bij shoarmazaak El Aviv in de Westwagenstraat. De brandweer heeft met samenwerking van de politie alle omliggende woningen ontruimd. Volgens een woordvoerder zijn er in de bovengelegen woning twee personen uit de woning gehaald en zijn nagekeken door het ambulancepersoneel vanwege rookinhalatie. De mensen maken het goed. Daarnaast zijn er ook twee huisdieren uit de woning gehaald.

Mede vanwege de ontruiming en de ligging van het pand is door de brandweer zeer snel opgeschaald. Brandweer eenheden uit de omliggende plaatsen werden opgeroepen ter assistentie. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van de brand. Volgens de eerste berichten zou de brand mogelijk zijn ontstaan in een frituurpan. Het nablussen heeft enige tijd geduurd omdat er nog brandende delen in een gedeelte van de winkelvloer zaten en de brandweer dit lastig kon lokaliseren.

Voor de mensen die niet terug naar huis konden vanwege te grote schade is opvang geregeld.