Lid van brandweer Alblasserdam krijgt oorkonde

 

Vrijdagavond 31 maart 2023 heeft de brandweer met meerdere voertuigen een bezoek gebracht aan de Zeevaartstraat in Alblasserdam. De voertuigen kwamen met zwaailichten en sirene aan de straat in om een oorkonde te geven aan de Coördinator Jeugdbrandweer van post Alblasserdam. Jhon van der Ven is al 20 jaar lang Coördinator Jeugdbrandweer, reden genoeg om hem een oorkonde te geven aldus collega brandweerman Jelle de Kloe en de operationeel manager van de post.

Jhon werd thuis verrast door leden van de Jeugdbrandweer en collega brandweermannen en vrouwen. Van de leden van de Jeugdbrandweer kreeg hij een geschenkplaat, een borrelplank en niet te vergeten de oorkonde. 

 

JEUGDBRANDWEER

Wat houdt jeugdbrandweer in?!

De jeugdbrandweer is bedoeld voor serieuze jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar die zich willen voorbereiden op een dienende taak in de maatschappij en een bijdrage willen leveren aan de samenleving. Je kunt doorstromen naar de vrijwillige-/beroeps- of bedrijfsbrandweer.

Tijdens de oefenmomenten leer je over brand, hulpverlening en de brandweerorganisatie. De kennis doe je op door theorie- en praktijklessen. Ook doe je mee aan wedstrijden waarbij je tegen jeugdkorpsen uit het hele land speelt. Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur heb je een oefenavond. Dit kan de ene keer gaan over de werkwijze bij het blussen van een brand en de andere keer een oefening op locatie waar een brand wordt geënsceneerd. Er zal niet gewerkt worden met echt vuur, ook het gebruik van ademlucht is niet aan de orde voor de jeugdbrandweer. De veiligheid en gezondheid van de jeugdleden staat dan ook altijd voorop.

 

Benodigdheden/uitrusting

Om deze werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren zal elk jeugdlid beschikken over een bluspak, helm, veiligheidslaarzen en handschoenen.

Bij intresse kunnen ze mailen naar j.de.kloe@brw.vrzhz.nl of j.vander.ven@brw.vrzhz.nl

 Woensdagavond komen kijken mag altijd!