Nieuw-Lekkerland

 

Donderdag 10 November 2022 zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een scheepsbrand op de rivier de Lek ter hoogte van Garage van Vlijmen in Nieuw-Lekkerland.

Twee mannen waren aan het varen op hun plezierjacht op de rivier de Lek en roken wat vreemds en zijn gaan kijken. Toen ze vlammen zagen, heeft de schipper de boot de kant in gestuurd en beide mannen sprongen overboord en zwommen naar de kant. Onderandere de Brandweer en meerdere boten vanuit de Brandweer, KNRM en Rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse. Een sleepboot die voorbij voer is naar de boot gevaren en startte de blussing. De mannen zijn nagekeken door de Ambulancedienst, maar beleven ongedeerd. Wel hadden ze een nat pak.

De sleepboot, heeft samen met de boten van de Brandweer en de KNRM de boot geblust. Het idee was om de boot naar een nabijgelegen strandje te slepen. Maar omdat de boot na de blussing gezonken is ging dat niet. De boot is door Rijkswaterstaat en het OVR team van brandweer Nieuw-Lekkerland geankerd zodat het niet weg kan drijven door stroming. De boot word op een later moment geborgen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De boot is volledig uitgebrand.