Vrijdagavond 10 februari 2023 werdt er een diner georganiseerd, met aansluitend een pianoconcert door leerlingen van MC Forte muziekdocenten Marc Schippers en Henrike Tuijl. Enkele honderden mensen waren hierbij aanwezig. Er was onderandere Döner en Nasi, dat mede mogelijk gemaakt door restaurant Sera di Luna, wat gevestigd zit langs de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland. Hiernaast was er ook schepijs in verschillende smaken te verkrijgen. Ook werd er genoten van er aansluitende pianoconcert waar ondermeer nummers van de beroemde componist Bach werden gespeeld.

 

Op zaterdag kunnen Nieuw-Lekkerlanders van alle leeftijden kunnen op zaterdag 11 februari 2023 ouderwets apenkooien. De kersverse stichting Samen in Lekkerland bouwt tijdens hun maandelijkse dorpsfeestje de gymzaal van Het Carillon om tot heuse apenkooi. Onder begeleiding kunnen om 16.45 uur eerst volwassen liefhebbers hun jeugdsentiment uitleven. Na de volwassenen zijn de kinderen aan de beurt.

Apenkooien is tikkertje met een parcours, waarvoor alles in de gymzaal uit de kast wordt gehaald. Van ringen en rekken tot bokken, banken en hoepels. Deelnemers moeten springen, klauteren en slingeren om de tikker te ontlopen zonder de vloer te raken.

Aanmelden voor het eten na het Apenkooien kan via DEZE link.