Kinderdijk

 

De politie is gestart met een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) met 20 rechercheurs in Kinderdijk, aanleiding daarvan is de schietpartij in de nacht van donderdag op vrijdag 2 december 2022. Bij de schietpartij, in een woning aan de Puntweg, is een 74-jarige man uit Overijse (België) zwaargewond geraakt. In de woning was ook de 75-jarige bewoonster; zij bleef ongedeerd.

Het incident vond zich rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna een schietincident heeft plaatsgevonden. De dader(s) ging(en) er daarna in onbekende richting vandoor. Of er sprake is van een woningoverval, een inbraak of een ander scenario wordt nog onderzocht, zo laat de politie weten.

De zwaargewonde man is met schotwond naar het ziekenhuis vervoerd. Over de toestand van de man is op dit moment nog niks bekend.

Vrijdagochtend is er een buurtonderzoek gehouden, waarbij de politie langs de deuren is gegaan om te vragen of mensen iets opvallends hebben gezien of gehoord dat eventueel met het incident te maken zou kunnen hebben. De politie kan elke tip goed gebruiken en roept daarom op om alle informatie te melden. Ook videobeelden uit de omgeving zijn van harte welkom. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.