Fotoreportage Arresleeclub Glijen en Rijen

 

Zaterdag 28 januari 2023 hebben de Arrensleeclubs Glijen en Rijen en De Menners een toertocht gereden door Alblasserdam en Kinderdijk. Aan het begin van de middag vertrokken er in totaal 12 arrensleden vanaf de stal van de familie Smit aan de Blokweersche Kade. De stoet trok via de Molenkade in de richting van het Boerenpad. Via onderandere de Parallelweg werd koers gezet naar het Kortland, waar er wat werd gedronken.

Na het drinken werd de weg vervolgd richting het bezoekerscentrum van Werelderfgoed Kinderdijk, waar erwtensoep werd gegeten. Veel bewonderaars keken hun ogen uit bij de paarden met arresleen. Na enige tijd werd terug gereden naar het startpunt.

Tijdens het erwtensoep eten hadden enkele deelnemers het erover dat de arresleeclub Glijen en Rijen dit jaar 60 jaar bestaat. Een vrouw had foto's bij zich van de laatste keer dat de tocht op het ijs gehouden werd, in 1997.

'De eerste rit over het ijs werd toen verreden vanaf Alblasserdam naar Kinderdijk. We proberen nu een beetje dezelfde route te rijden, maar dan over het asfalt,” vertelde medeorganisator Annelies Smit van Glijen en Rijen.


Bovenstaande foto is gemaakt in 1997 toen de laatste rit op het ijs werd verreden.