Alblasserdam

 

De politie heeft maandag 5 december 2022 in de provincie Limburg een 77-jarige Alblasserdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid het schietincident in Kinderdijk. Bij het schietincident raakte in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december, een 74-jarige man uit België ernstig gewond. Zijn toestand is nog altijd onveranderd slecht. De opgepakte man was een goede vriend en klusjesman van de 75-jarige bewoonster in Kinderdijk. De politie heeft maandagavond een zogenoemde instap gedaan in de woning van de Alblasserdammer. Dit gebeurde in de Vogelbuurt.

Het schietincident vond in de nacht van donderdag 1 december op vrijdag 2 december rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers in de woning lagen te slapen. Een nog onbekend aantal daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man uit België werd zwaargewond aangetroffen en is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning was ook een vrouw aanwezig, zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er in onbekende richting vandoor.

Nadat de verdachte, die in Limburg aangehouden is, gingen agenten naar Alblasserdam. Daar werd de woning opengemaakt door een speciaal slotenteam van de politie. Daarna werd de woning uitgebreid doorzocht, onderandere door Forensische Opsporing van de politie. Daarnaast werd ook een speurhond ingezet en was er een hondengeleider aanwezig. Het onderzoek duurde tot na middernacht.


Foto's: Archief