Kinderdijk / Alblasserdam

 

De 74-jarige man die in de nacht van 1 op 2 december 2022 werd neergeschoten Kinderdijk, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie woensdag 7 december 2022. Op 5 december, werd in de provincie Limburg een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt  er van verdacht betrokken te zijn bij het schietincident in Kinderdijk. Zijn woning in de Vogelbuurt in Alblasserdam is onderandere door Forensische Opsporing doorzocht. De opgepakte man was goed bevriend met de bewoonster van de villa op De Punt in Kinderdijk en was daar jarenlang klusjesman.

Het incident vond in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meerdere daders gingen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd geraakt en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, hij overleed op 6 december in de avond. In de woning was ook een vrouw aanwezig, zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er in onbekende richting vandoor.

Er werd direct een groot onderzoek gestart. Die inspanningen leidden tot de aanhouding van de Alblasserdammer afgelopen maandag. De rechercheurs gaan verder door met het onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd.


Foto's: Archief