Alblasserdam

 

De hulpdiensten zijn dinsdagavond 16 januari 2024 ingezet in het Alblasserbos bij Alblasserdam. Midden in het bos was een 57-jarige vrouw uit Alblasserdam gewond geraakt tijdens het uitlaten van haar hond. Dit gebeurde rond 16.15 uur. De vrouw, die eerst haar man belde om naar de locatie te komen om te komen helpen, maar al snel bleek dat er meer hulp nodig was. Rond 17.00 werd 112 gebeld. Een ambulance werd opgeroepen, maar kon niet dichterbij komen dan sportpark Souburgh en dus ging het ambulancepersoneel te voet verder op zoek naar het slachtoffer.

Na enig zoekwerk werd de vrouw aangetroffen. Omdat de ambulance een heel stuk verderop stond en de Alblasserdamse niet meer zelfstandig kon lopen, werden de quad van brandweer Hendrik-Ido-Ambacht en brandweer Alblasserdam opgeroepen voor assistentie.

Met iPads, GPS-signalen en portofoonverkeer wist de brandweer van Alblasserdam uiteindelijk de juiste locatie te bereiken. Daarvandaan werd de bemanning van de quad geïnstrueerd voor de juiste route. De quad kwam via de Bosweg bij Oud-Alblas.

Nadat de vrouw op de aanhanger van de quad was gelegd, werd de quad en naar een ambulance gereden. De vrouw is daarna per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.