Hendrik-Ido-Ambacht

 

Maandagmiddag 18 december 2023 is langs het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht is een auto te water geraakt. Een Oekraïnse man had zich eerst overgoten mer bezine en reed vervolgens het water in ter hoogte van de kruising met de N915. De man raakte zeer ernstig gewond. De man had al eerder aangegeven niet meer te willen leven. Ter hoogte van tankstation De Haan liet hij een jerrycan achter.

De Porsche belandde grotendeels in het water naast de kleine jachthaven. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en een duikteam kwamen met spoed ter plaatse voor hulp.

Het slachtoffer zwom vervolgens niet naar de kant, maar zeker 100 meter van de auto vandaan richting de rivier. De man is met behulp van de politie uit het water gehaald en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer zou onderandere ernstige brandwonden in het gezicht hebben..

Bij de asielboot in Hendrik-Ido-Ambacht, waar de man verbleef, gaf men aan dat de man al eerder suïcidale uitlatingen heeft gedaan.Een bergingswagen heeftt de auto van de man op de kant getrokken en afgevoerd.