Alblasserdam

 

Donderdagochtend 19 Januari zijn de hulpdiensten even na negen uur opgeroepen voor een ongeval langs de Haven in Alblasserdam.

Een 50-jarige man uit Alblasserdam is daarbij gewond geraakt. De man die in de richting van de Dam reed schoot net na de bocht ter hoogte van de Kraanbaan / Grote Kerk toen de hij door onbekende reden over de middengeleider schoot. Vervolgens botste hij tegen een betonnen bolder en ramde vervolgens een reclamebord van makelaar Veldhoen en Romeijn. Daarna kwam de auto tegen een betonnen pilaar van het appartementencomplex, waarna de auto, door de klap, 180 graden draaide en uiteindelijk onder de woningen tot stilstand kwam. Een stuk beton vloog tijdens het ongeval door de ruit van het pand van de makelaar.

Voordat de hulpdiensten arriveerden, waren ook al enkle bewoners van het appartementencomplex naar buiten gegaan om eerste hulp te verlenen.

De bestuurder van de auto is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De hulpdiensten vermoeden dat de Damdorper onwel is geraakt en daarna met hoge snelheid is gecrasht. Dit scenario wordt door de politie nog nader onderzocht. De man had onderandere letsel aan zijn gezicht. De brandweer heeft de accu van het elektrische voertuig losgekoppeld. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig vervolgens opggehaald en afgevoerd. Medewerkers van de gemeente zijn bezig met het opruimen van de brokken.