Nieuw-Lekkerland

 

De politie heeft vrijdagmiddag 6 januari 2023 een man geboeid na een uit de hand gelopen conflict over een kind in de Van de Rovaartstraat in Nieuw-Lekkerland. Agenten kregen een melding van een vrouw dat er een kind was meegenomen en dat de betrokken man mogelijk een vuurwapen in bezit had. Hierop gingen in de hele regio politiewagens met spoed naar het Lekdorp. Onderweg werden voor de veiligheid de zogenoemde ‘zware vesten’ aangetrokken.

Bij de woning in Nieuw-Lekkerland bleek dat de ex van de meldster en de nieuwe vriend een conflict hadden over wie wanneer met het kind van de vrouw en ex-man mag omgaan. Ook toen de politie ter plaatse was, liepen de gemoederen nog hoog op.

Nadat één van de mannen de ander aanviel, werd één van de mannen door agenten tegen de grond gewerkt en met enige moeite geboeid. Uiteindelijk mochten de handboeien van de man toch af en volgden er gesprekken, waarin werd aangedrongen op het opstellen van een goede regeling. Niemand heeft aangifte gedaan en er zijn geen personen aangehouden.

Er zijn geen wapens aangetroffen.