Brugwachter Teus uit Dordrecht trouwt met zijn geliefde Gerrie.

 

Brugwachter Teus, een lokale bekendheid in Dordrecht, is zaterdagmiddag 10 December even na half drie getrouwd met 'zijn geliefde' Gerrie.

De brugwachter die de wacht houdt over de Prins Hendrikbrug in Dordrecht wilde eerst in zijn brugwachterkleding trouwen citeert Teus zelf; ,,Als het aan mij had gelegen, was ik op 10 december gewoon in m’n brugwachtersuniform getrouwd. Al zolang ik de Prins Hendrikbrug bedien, draag ik dat met trots. Het hóórt bij mijn functie, toch? Bovendien straalt zo’n uniform gezag uit’’, schrijft de bekende Dordtenaar op Facebook. 

Al zag zijn toekomstige vrouw Gerrie dat toch duidelijk anders; hij moest en zou het pak dragen waarin de neef van Teus , die allang weer gescheiden is, ooit in trouwde. En zo geschiedde, Teus droeg het pak van zijn neef. 

John Franken, Ambtenaar van de Burglijke stand in Dordrecht trouwde het stel rond kwart voor drie op de  duwboot René Siegfried bij het Binnenvaartmuseum in Dordrecht, waar veel geïnteresseerde, die het huwelijk wilden bijwonen, bij aanwezig waren. De ruimte waar het huwelijk werd voltrokken was stampvol. Na het 'officiële gedeelte' en een mooi gedicht werd er nog gedronken op het kersverse bruidspaar, door middel van Teus zijn eigen Teusbitter (Alcoholvrije en Alcoholhoudende shotjes). Ook werden er live muziek gespeeld, gezongen en aan het eind nog de 'Hollandse hapjes' uitgedeeld. Er word teruggeblikt op een geslaagde en zeer gezellige middag.


Via de bovenstaande link kan de huwelijksvoltrekking worden bekeken.