Giessenburg

 

Op de N216 bij Giessenburg is vrijdagavond 30 juni 2023 even voor 20.00 uur brand ontstaan op een trailer van een trekker. De trekker met een grote lading strobalen vatte vlam en stond enkele minuten later volledig in brand. De boer heeft zijn trekker tevergeefs proberen te redden. Hij probeerde de bevestigings pin tussen trekker en trailer los te trekken. Door de extreme hitte mislukte dit en ging de trekker ook mee in vlammen op. 

De brandweer, die met spoed ter plaatse kwam, schaalde al snel op naar middelbrand. De brandweer kwam met meerdere voertuigen, waaronder een schuimblusvoertuig met een waterkanon uit Gorinchem ter plaatse. De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met het uit elkaar halen en het nablussen van het stro. Voor het uit elkaar halen van het stro kwam ondermeer een kraan ter plaatse. Voor het afvoeren van het stro is een vrachtwagen met grote bakken ter plaatse gekomen.

De N216 is bij Giessenburg is vanwege de brand geruime tijd dicht geweest. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd.