Enkele duizenden mensen bezochten woensdag 26 juli 2023 de Sint Jacobus Paardenmarkt in Alblasserdam. In en rondom de Kerkstraat stonden tientallen kraampjes, waar tal van artikelen werden verkocht. De markt begon morgens om 8.00 uur. Op de markt waren naast kraampjes, ook paarden, pony’s, schapen en een ezel. Ook reed er een paardentram.

Er waren dit jaar meer mensen en kramen dan vorig jaar. Voorzitter Wim de Kloe van het comité Sint Jacobus Paardenmarkt vertelde: “Er zijn inderdaad weer meer kramen dan vorig jaar. Ook zagen we dat vorig jaar veel ouderen het nog niet aandurfden de markt te bezoeken, in verband met het coronavirus. Dit jaar is jong en oud weer aanwezig.”

 

Van 19.00 uur tot 21.15 uur was er op het grasveld bij de skatebaan tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan een spectaculair hippisch festijn. De organisatie melde hierover het volgende: “Het avondprogramma houd het comité dit jaar wat meer een verrassing. Wel kunnen we al verklappen dat er vanaf 18.15 uur een ridder op zijn paard staat te wachten bij het hippisch festijn in de Roemer Visscherstraat om een stoere foto te maken.