Kinderdijk

 

In de nacht van donderdag 1 December op Vrijdag 2 December heeft er een gewapende overval plaatsgevonden bij een woning langs de Puntweg in Kinderdijk.

Een oudere man is daarbij gewond geraakt. Bij de hulpdiensten werd rond 00.30 uur  gemeld dat er gewapende overval plaastvond in de villa op het Drierivierenpunt. Meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team (met de auto) en diverse politiewagens werden opgeroepen om te helpen. Voor de veiligheid moest het ambulancepersoneel blijven wachten op de Veerdam, totdat de politie het sein gaf dat het 'veilig' was gegeven, zodat ze naar de woning konden om de gewonde man te verzorgen.

Ongeveer een kwartier later had de politie de situatie onder controle en mocht de ambulancedienst het terrein op. Een man, die aanwezig was in de woning, is door een overvaller in zijn hoofd was geschoten met een vuurwapen. De man is met spoed via een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Dit gebeurde onder begeleiding van een arts van het Mobiel Medische Team. Een woordvoerster van de politie nog niet zeggen hoe de man er op dit moment aan toe is.  Wel meldt de woordvoerster dat de man aanspreekbaar was, toen de hulpdiensten arriveerden.

De politie is onderzoek gestart om uit te zoeken wat er gebeurd en wat er buit is gemaakt. De forensische opsporing is ter plaatse en er wordt met een speurhond gezocht in de omgeving. De politie heeft nog niemand aangehouden en kan nog niet zeggen of het om 1 of meerdere daders gaat en hoe men is gevlucht. In de woning woont ook een oudere vrouw. Of zij aanwezig was tijdens de overval en hoe het met haar gaat, kan de politie nog niet zeggen. “Daar is het echt nog te vroeg voor."

 

De politie komt vrijdag in de loop van de dag met meer informatie over de overval. # Mensen die tips hebben over de gewelddadige overval, kunnen direct contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.