In het Wielewaal-Park in Nieuw-Lekkerland zijn, zoals op veel plekken in Nederland, de doden herdacht die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Onderandere dominee Van Lingen en Dhr. Harry Stam van de gemeente Molenlanden hielden een toespraak. Drie leerlingen van De Tuimelaar droegen een gedicht voor. Marja de Groot, van muziekvereniging Apollo, speelde even voor acht uur het Taptoe signaal.

Dominee Van Lingen had het onder andere over Psalm 93. Verder sprak hij over dat een "Echt levende gemeente, niet van geweld leeft. Maar van een heel andere houding." 

Harry Stam (gemeente Molenlanden) vertelde dat hij het fijn vond dat aan de oproep om met zo veel mogelijk mensen 4 mei, en daarbij de doden te herdenken, gehoor was gegeven. Onder andere herdacht hij de; "mannen, vrouwen, jong en oud, soldaten, toevallige voorbijgangers, die voor ons het leven lieten."

Daarnaast vertelde hij over de gedenksteen die vorig jaar op de begraafplaats langs de Lekdijk is geplaatst. Hij riep daarbij op om deze (gedenksteen) zeker eens te bezoeken. 

Hij eindigde met dat vrijheid heel belangrijk is en dat we hier in de gemeente Molenlanden, maar ook daarbuiten moeten blijven werken aan onze vrijheid, omdat dit niet vanzelfsprekend is.

Na het leggen van de kransen kregen mensen de mogelijkheid om langs het vrijheids beeld te lopen.