Sliedrecht

 

Donderdagmiddag 7 december is een verwarde man door een arrestatieteam (AT) uit zijn woning aan de P.A. de Genestetstraat in Sliedrecht gehaald. Net na het middaguur kwam bij de politie een melding binnen dat de man in verwarde toestand zou verkeren en zichzelf wellicht iets zou willen aandoen. Zowel het ambulancepersoneel als politie konden geen contact krijgen met de betreffende bewoner. Daarop werd een arrestatieteam opgeroepen om de man uit zijn woning te halen.

De brandweer stond uit voorzorg paraat met een reddingskussen. Leden van het arrestatieteam uit Den Haag zijn vervolgens op het dak van de portiekwoningen geklommen. In de woning zijn onderandere 2 flashbangs afgeschoten om de man te desoriënteren. Aan de voorzijde zijn AT’ers met onder meer een hond de woning binnengegaan.

De man werdt na een inzet van enkele uren aangehouden in zijn woning. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel en vervolgens vastgebonden op de brancard en afgevoerd. De man krijgt de hulp die hij nodig heeft.