Sliedrecht

 

De Brandweer is maandagmiddag 7 november 2022 even na twee uur opgeroepen voor een stinkende lucht in een appartementencomplex langs de Zoutstoep in Sliedrecht. De brandweer, die met spoed ter plaatse kwam, schaalde na ongeveer vijftien minuten op naar 'Middel Hulpverlening' omdat ze niet precies waar de lucht vandaan kwam. Een tweede tankautospuit, en een officier van dienst werden ter plaatse geroepen. Dit met onderandere de reden dat een gedeelte van het gebouw moest worden ontruimd. In het pand werden meerdere metingen verricht. 

 

Na enige tijd meten en zoeken werd waarschijnlijke de oorzaak van de stinkende lucht gevonden in een opslagruimte op de begane grond, een gasbrander met de stof 'Propaan' erin die erg was verroest en naar alle waarschijnlijkheid is gaan lekken. Om uit te sluiten dat dit ook de reden van de stank was is op aanvraag van de Officier van Dienst de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse gekomen om te kunnen bevestigen of het ook echt de gasbrander betrof. Ook Netbeheerder Stedin was ter plaatse gekomen, maar die konden niks betekenen en vertrokken weer. De bewoners die waren geëvacueerd konden weer terug naar hun woningen.

 

Nadat de Adviseur Gevaarlijke Stoffen enkele metingen had gedaan in en om het pand werd duidelijk dat het inderdaad om de gasbrander ging. Het pand is hierna geventileerd.