Dinsdagavond 19 december 2023 is bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam een nieuw jacht gearriveerd. Het betreft de Y726. Het jacht werd vanuit Zwijndrecht, waar Oceanco’s eerste-fase-bouwfaciliteiten is, naar de afbouwfaciliteiten in Alblasserdam verscheept. Hier zullen de laatste bouwfasen van het jacht zullen worden voltooid vóór de lancering, proefvaarten en levering.

De Rotterdamse graffitikunstenaar I AM EELCO werd uitgenodigd om aan boord te schilderen. Dit werd gedaan om een ​​vrolijke knipoog toe te voegen aan het transport van de Y726 – een mijlpaal in de bouw van het project.

Met een lengte van 111 meter, een breedte van 16 meter en een waterverplaatsing van 4.550 ton is de Y726 qua volume een van de grootste jachten die door Oceanco is gebouwd. Het exterieurontwerp is van Espen Øino International, naast het warme en verfijnde interieur van Mark Berryman Design. Het jacht accommodatie voor 28 gasten die worden verzorgd door maximaal 34 bemanningsleden. De scheepsarchitectuur van de Y726 is uitgevoerd door Lateral samen met het interne team van Oceanco.

Op het schip zijn onder meer een wintertuin, een overdekte cocktailruimte, een buitenbioscoop, een lounge op het zonnedek en een zwembad op het achterdek. Binnen is er ondermeer een bioscooplounge en een fitnessruimte. Het interieur van het jacht profiteert van goed uitzicht, dankzij de grote ramen die overal zijn gebruikt.