Wethouder opent speeltuin in Alblasserdam

 

De Alblassersamse wethouder Marten Japenga heeft maandag 24 april 2023, samen met kinderen, de nieuwe speeltuin aan de Drentsehof in Alblasserdam geopend. De speeltuin werd geopend met het doorknippen van een lint met een grote schaar.”Het thema was “water en klimmen”. De wadi die is aangelegd is bedoeld om ons regenwater, dat anders zomaar het riool in stroomt, een plek te geven, zodat het langzaam de grond in gaat. Je blijft hier niet altijd helemaal schoon, maar het is goed dat het er is. De komende tijd bekijken we of het goed werkt,” vertelde wethouder Japenga voorafgaand aan de opening.

Verder vertelde de wethouder het volgende: “We hebben veertien nieuwe speeltoestellen geplaatst. Er zijn twee bomen gekapt, maar er zijn er vier voor teruggekomen. De twee bomen die gekapt zijn, waren op en oud. We hebben nu veertig procent meer groen hier. Vooraf hebben we kinderen en omwonenden gevraagd wat zij belangrijk vonden voor de nieuwe speelplek. Op basis van hun input is een ontwerp gemaakt. Het resultaat is een mooie speelplek, die uitstekend past in een fit & groen dorp.”

Wethouder Japenga sloot af met een opsomming van werkzaamheden die nog gaan plaatsvinden: “In de buurt wordt ook nog wel eens hard gereden. Daar gaan we mee aan de slag. Ook gaan de jeu-de-boulesbaan, die hier vlakbij ligt, vergroenen. En er worden nog werkzaamheden uitgevoerd in de Prins Bernhardstraat en de Prinses Marijkestraat. Tot slot gaan we hier nog bordjes plaatsen om te laten zien dat dit een rookvrije plek is.”

Na het doorknippen van het lint, konden de kinderen spelen, en konden de kinderen een gezonde snack pakken.  In de modderpoelen (wadi’s) bleven regelmatig schoenen en laarzen in de modder vastgezogen zitten. Eerder op de dag werden de wadi’s door medewerkers van de gemeente met pompen deels leeggezogen, zodat het water niet te hoog zou staan bij de opening.