Oud-Alblas

 

Donderdagmiddag 1 September is omstreeks 16.15 uur de Brandweer uitgerukt voor een bermbrand in het Alblasserbos. Eerst werd gedacht dat de brand aan de Papendrechtse kant van het bos te zijn, maar dat bleek aan de kant van Oud-Alblas te zijn.

De brandweer reed daarom dan ook met spoed van waar ze stonden naar de goede locatie een paar kilometer verder.

Er werd geblust met emmers en bakken, omdat de Tankautospuit daar niet kon komen. Niet veel later bood een boer aan om met zijn trekker met watertank, die daar wel kan rijden te komen helpen. De brandweer is samen met de boer enige tijd bezig geweest om de brand die is aangestoken te blussen.

 

On Thursday afternoon, September 1, the fire brigade was called out at around 4.15 pm for a roadside fire in the Alblasserbos. At first it was thought that the fire was on the Papendrecht side of the forest, but that turned out to be on the Oud-Alblas side.

The fire brigade therefore drove urgently from where they were to the right location a few kilometers further.

The fire was extinguished with buckets and bins, because the Tankautospray could not get there. Not much later, a farmer offered to help with his tractor with a water tank, which can drive there. The fire brigade and the farmer spent some time extinguishing the fire that had been started.