Nieuw-Lekkerland

 

Op donderdagavond 30 december 2021 is Brandweer Nieuw-Lekkerland, samen met de hoogwerker van Brandweer Papendracht met spoed uitgerukt voor een schoorsteenbrand in de Wethouder de Jongstraat in Nieuw-Lekkerland.
Een omstander had een paar vonken uit de schoorsteen zien komen. Er werd 112 gebeld en de brandweer was al snel met spoed ter plaatse.
Na controle van de schoorsteenpijp bleek dat het niet brandde. Doordat het huis 'verkeerd' op de wind stond, werd gedacht dat het aan het tochten was en dat er daar door enkele vonken te zien waren. En dat dat de vermoedelijke oorzaak zou zijn.

Niemand raakte gewond.

 

On Thursday evening, December 30, 2021, the Nieuw-Lekkerland Fire Brigade, together with the Papendracht Fire Brigade, was urgently turned out for a chimney fire in the Wethouder de Jongstraat in Nieuw-Lekkerland.

A bystander had seen a few sparks coming from the chimney. 112 was called and the fire brigade was quickly on the spot.
After checking the chimney pipe, it turned out that it was not burning. Because the house was 'wrong' on the wind, it was thought that it was drafts and that some sparks could be seen there. And that that would be the probable cause.

No one was injured.


Tekst & Foto's: Twan Beukers