Alblasserdam

 

Een 57-jarige Alblasserdamse vrouw is zaterdagavond 4 maart 2023 met haar fiets tegen een open autodeur gereden in de Noordenstraat in Alblasserdam. De vrouw kwam daarbij ten val en raakte gewond aan onderandere het hoofd. Omstanders hebben haar enige tijd gereanimeerd. Niet veel later kwamen meerdere politievoertuigen en ambulance's met spoed ter plaatse. Op verzoek van het ambulancepersoneel werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam ter plaatse gevraagd.

Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Omdat de vrouw onder invloed was van alcohol, was het voor de hulpverleners moeilijk inschatten hoe ernstig het letsel precies is. Nader onderzoek in het ziekenhuis moet hier duidelijkheid over gaan geven.

Verder meldde de politie dat de hulpverlening werd bemoeilijkt door een man onder invloed. Mede dankzij een kennis van de man kon verdere escalatie worden voorkomen en kon het slachtoffer de benodigde hulp krijgen.