Zaterdagmiddag 6 april is Kids and Cars omstreeks 12.30 uur van start gegaan bij het Landvast in Alblasserdam. Ruim zeventig dure (sport)wagens reden, met op de bijrijdersstoel zieke kinderen, vanaf het parkeerterrein bij Landvast de regio door. De stoet reed via Nieuw-Lekkerland naar de eerste stop in Bleskensgraaf waarna de stoet vervolgens doorreed naar Sliedrecht en Papendrecht. Het startsein werd gegeven door de  burgemeesters van Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en de loco burgemeestervan Molenlanden. Voordat het startsein werd gegeven werden er twee cheques uitgereikt aan Stichting Quiet en Ambulancewens.

Bij elke editie wordt er geld opgehaald voor een goed doel. Afgelopen jaar waren dat de Voedselbank en Stichting Ambulancewens. Dit jaar werd er geld ingezameld voor de Stichting Quiet. “Armoede in Nederland is nu groter dan ooit. Door chronisch geldgebrek hebben volwassenen én hun kinderen minder kansen. Een sociaal isolement ligt al snel op de loer. De Quiet Communities maken het leven van mensen in een armoedesituatie een stukje meer leefbaar”.

“Als Tafelronde zetten wij ons graag belangeloos in voor gelijke kansen voor iedereen. Dit sluit perfect aan waar Quiet Drechtsteden zich voor inzet, aldus voorzitter Tim den Besten van Kids and Cars 2024 vanuit Tafelronde 140 Alblasserwaard; “Wij dragen als Tafelronde graag een steentje bij aan hetgeen waar Quiet Drechtsteden zich voor inzet”.

De dure (sport)wagens kregen veel bekijks van voorbijgangers, fotograven en bewonderaars die langs de route stonden / reden. De organisatie, de kinderen en alle andere belangstellenden kijken terug op een geslaagde dag. Aan het einde van de rit kregen alle kinderen nog een presentje.