Dordrecht

 

Zondagavond 5 November 2023 is er even voor half 10 brand uitgebroken in een hal van een flat langs de Witte de Withstraat in Dordrecht. In de hal op de begane grond stonden in de gang richting de kelder spullen die voor bij het grofvuil bestemd waren. Hier stond onderandere een matras. Volgens bewoners van de flat is het matras door brandstichting gaan branden. 

Door de brand konden mensen en hun huisdieren hun huis niet meer uit en moesten worden bevrijd door de brandweer. Bewoners zijn onderandere via een ladder en een reddingsmasker door de brandweer uit hun huizen gehaald. Ook zijn er onderandere 2 honden, een cavia en een vogel uit de verschillende woningen gehaald. De brandweer heeft onderandere het matras in de hal geblust en heeft geruime tijd geventileerd. Om de ventilatie goed te laten verlopen is er onderandere een raam uit geslagen, en zijn bij de kelder 2 schotten die de ramen blokkeerden gesloopt.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan. Of de bewoners de zelfde avond weer terug naar huis konden is niet bekend.