Alblasserdamse IJsclub zaterdag en zondag geopend

 

De ijsbaan van de Alblasserdamse IJsclub aan het Kortland in Alblasserdam is zaterdag 17 december 2022 geopend. In de ochtend kwamen al enkele honderden mensen naar de baan om daar te schaatsen. De ijsbaan werd acht dagen geleden onder water gezet en met een ijsvloer van ongeveer zeven centimeter dik, was het ijs zaterdag sterk genoeg. Het natuurijs in de regio is echter nog te zwak, zo waarschuwen de gemeenten in de Alblasserwaard.

Het natuurijs in de regio Alblasserwaard is te dun en te onveilig om op te schaatsen. De gemeenten Alblasserdam, Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam vragen en adviseren indringend om niet op natuurijs te gaan schaatsen. “Het is gevaarlijk! De ijsvloer is nog te dun, gemalen en pompen in de regio staan nog aan, het dunne ijs is te onbetrouwbaar om veilig op te schaatsen. Ook komende dagen. Het water onder het ijs is in beweging. Ga daarom alleen schaatsen op de schaatsbaan van je lokale ijsclub. Ook waterschap Rivierenland raadt het schaatsen op natuurijs af,” aldus Jaap Paans burgemeester voor de gemeente Alblasserdam mede namens de gemeenten Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam.

Geadviseerd wordt om gebruik te maken van de ijsbanen die wel zijn geopend.

Bij de schaatsbaan in Alblasserdam bleef het lang spannend wanneer de baan open zou kunnen. Gehoopt werd op vrijdag, maar door dooi op donderdag lukte dat niet. “Heel de week zijn we bij elkaar gekomen voor overleg. Zaterdagochtend is definitief besloten dat de baan open zou gaan,” vertelt secretaris Jan de Ruiter van de ijsclub in Alblasserdam.

Zaterdagavond is er een ‘winterparty’. De Ruiter vertelt: “Dan komt DJ Sander van Heusden uit Alblasserdam. De party start om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. De toegang voor leden is gratis. Niet-leden betalen 3 euro entree. Kinderen tot en met vijftien jaar die geen lid zijn, betalen één euro.”

Ook zondag 18 december is de ijsbaan in Alblasserdam geopend. Meer informatie over de openingstijden, entree en meer is te vinden op de website van de ijsclub: alblasserdamse-ijsclub.nl.

 

Tekst via: Alblasserdamsnieuws.nl, voor meer foto's, klik op deze link!


Foto's Zaterdagmiddag

 


Foto's Zaterdagavond