Alblasserdam

 

Na politieonderzoek zijn aanwijzingen dat de auto, die in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december 2022 volledig uitbrandde in de W.B. van der Veldenstraat in Alblasserdam, door brandstichting is ontstaan. De politie is zaterdag 17 december 2022 in de wijk aanwezig in verband met een buurtonderzoek. De auto is, in verband met mogelijke sporen, afgezet met afzetlint. De vier jaar oude Audi ging rond 03.00 uur in vlammen op. Een kind uit de buurt werd wakker van de brand, en waarschuwde daarop zijn vader, die direct 112 belde. De man waarschuwde daarna ook zijn buurman, omdat zijn auto voor de brandende wagen stond.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse om het vuur te bestrijden. Van de auto is echter weinig bruikbaars overgebleven. Meer hierover is 'hier' te lezen.

De politie hoopt dat buurtbewoners meerkunnen vertellen over wie of wat de brand heeft veroorzaakt. Tips en eventuele camerabeelden zijn hierbij van harte welkom. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844.