Oud-Alblas

 

Vrijdagochtend 7 juli 2023 is een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding op de N214 bij Oud-Alblas. De man kwam vanaf de kant van de N3 en wilde op de kruising rechtdoor verder de N214 op. Vanaf de Parallelweg kwam op dat moment een automobiliste uit Sliedrecht. De bestuurster vertelde dat zij op dat moment door het groene verkeerslicht reed. Op de kruising ontstond de botsing. De motorrijder schoof een tiental meters door. In eerste instantie leek de situatie dusdanig ernstig, dat er twee ambulances en het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen.

 

Het Mobiel Medisch Team landde op de N214. De motorrijder is na de eerste zorg op straat per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling en nader onderzoek. Voor zover bekend lijkt het letsel, naar omstandigheden, mee te vallen.

 

De Sliedrechtse automobiliste is ongedeerd gebleven. De kruising bij de N214 is lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek naar sporen en onderzoek naar de verkeerslichtenregelinstallatie. Dit onderzoek moet uitsluitsel geven of één van partijen door het rode licht is gereden en met welke snelheid er is gebotst.