Hendrik-Ido-Ambacht

 

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur is de brandweer opgeroepen voor een gaslek in de Van Valckensteinstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. De brandweer kwam niet veel later met spoed ter plaatse. Naast de brandweer kwam ook de politie en Netbeheerder Stedin ter plaatse. Er zijn vier huizen van het gas afgesloten om te voorkomen dat blauwzuurgas in de woning terecht kan komen tijdens de werkzaamheden om het gaslek te dichten.

Netbeheerder Stedin is bezig met het lek lokaliseren en het te dichten. Naast dat sommige huizen zonder gas zitten, zijn er ook enkele huizen zonder stroom. Of het gaslek en de stroomstoring iets met elkaar te maken heeft wordt nog onderzocht. Omstreeks 18.35 uur is het Stedin gelukt om de gasleiding drukloos te krijgen, waarmee het grootste gevaar is geweken. De brandweer heeft vervolgens nog bij enkele woningen metingen verricht. In sommige woningen werd gas gemeten, Netbeheerder Stedin lost dit verder op.

Uit onderzoek is gebleken dat in een elektriciteitskabel, op een punt waar de gasleiding en de elektriciteitskabel elkaar kruisen, kortsluiting is ontstaan. Hierdoor ontstond de stroomstoring en het gaslek.