Regio

Zaterdag 15 April 2023 zal de 8e editie van Kids&Cars worden gereden in de Alblasserwaard. Er wordt met de beschikbaar gestelde sportwagens gestart in Alblasserdam, vervolgens rijdt men over de dijk richting Nieuw-Lekkerland, waarna verder de polder in wordt getoerd. Na een tussenstop in Sliedrecht wordt uiteindelijk in Papendrecht geëindigd.

Het doel van Kids and Cars is het bezorgen van een glimlach bij kinderen die het minder hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten komen, om welke reden dan ook. Het meerijden in een droomauto is voor vele kinderen een grote wens en kan in ieder geval voor een dagje afleiding zorgen van alle pijn en ellende die sommige kinderen moeten doorstaan. Naast een prachtige dag voor de kinderen wordt ook altijd geprobeerd een mooi bedrag aan een goed doel te doneren. Dit geld is afkomstig van sponsoren en de chauffeurs.

Dit jaar zijn de voedselbanken binnen het verzorgingsgebied uitgekozen als goede doel. De voedselbanken helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Sinds het begin van de huidige (energie)crisis hebben de voedselbanken in onze regio met een enorme toestroom van nieuwe klanten te maken gekregen en vandaar dat de organisatie hen graag willen ondersteunen.

In Alblasserdam wordt het startschot zaterdag 15 april om 12:55 uur gegeven waarna de auto’s vertrekken.


Foto's uit 2022*