Streefkerk

 

In de rivier de Lek bij Streefkerk zijn op zondag 23 en maandag 24 oktober 2022 vier overleden personen aangevonden. Op dit moment lijkt het om drie vrouwen en een man te gaan. Zoals het er nu naar uitziet, betreft het een vader, moeder en twee volwassen dochters uit Gouda. Op dit moment lijkt het op een ongeval. Via sociale media werd opgeroepen om uit te kijken na het viertal omdat ze niet thuis zijn gekomen / er geen contact meer was. 

Nadat zondagmiddag mensen vanaf de dijk bij Streefkerk een vrouw in de rivier zagen, kwamen de hulpdiensten met spoed ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. De vrouw, die al urenlang was overleden, werd naar een kade in Groot-Ammers gebracht voor forensisch politieonderzoek.

Aan het begin van de avond werd, met behulp van een  politiehelikopter, een tweede lichaam gevonden ter hoogte van Groot-Ammers (rivier Lek). Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd om de vrouw uit het water te halen.

Er was op dat moment bij de politie duidelijk geworden dat er zich nog ergens twee personen en een personenauto moesten bevinden. Met vier politieboten en een boot van Rijkswaterstaat werd er gezocht op de rivier. Ter hoogte van de veerpond  Streefkerk / Bergambacht werd aan het begin van de nacht, na enigte tijd zoeken, een auto aangetroffen. Duikers van de Dienst Speciale Interventies gingen te water en haalden de lichamen van een man en vrouw uit de auto. Niet veel later is de auto geborgen door middel van een politietakelwagen.

De politie gaat vooralsnog uit van een noodlottig ongeval, waarbij de bestuurder mogelijk de weg is kwijtgeraakt en bij de ponthelling van Streefkerk terecht is gekomen. Daar is de auto rechtdoor het water in gereden, waarbij allen uiteindelijk zijn verdronken.