Hoornaar

 

Zaterdagochtend 27 januari 2024 is er omstreeks 08.00 uur brand uitgebroken in een woonboerderij langs de Lage Giessen in Hoornaar. De achterste woning van een woonboerderij, die uit 2 woningen bestaat is gaan branden. Al snel werd er opgeschaald naar 'Zeer Grote Brand' waardoor er veel extra materieel ter plaatse is gekomen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan bij een gaskachel, die vervolgens is doorgelopen naar boven. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer heeft halverwege het pand een scheidingslijn gemaakt zodat de brand niet kon overslaan naar de aangrenzende woning. Tevens zit er tussen de 2 woningen een brandwerende muur die overslag van binnenuit tegen ging.

De brandweer heeft groot ingezet om overslag naar naastgelegen woningen te voorkomen. Hiervoor kwamen onderandere een drone-team en een rietendak-team ter plaatse. Dit omdat er onder de dakpannen riet zit. De brandweer heeft onderandere een waterscherm ingezet. 

Na enige tijd heeft de dakconstructie het begeven en is ingestort. Met een kraan is de achtergevel afgebroken zodat de brandweer beter bij de brandhaard kon komen. Even na 12.00 uur is de brandweer de woning binnengegaan. Zij voerden controles uit om te kijken of de brand uit was. Stichting Salvage staat de bewoners bij met de schadeafhandeling. De bewoners konden hun huis tijdig verlaten en bleven ongedeerd. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met blus en sloop werkzaamheden.