Dordrecht

 

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 februari 2024 is even na middernacht een zeer grote brand uitgebroken in de woontoren van Short Stay Facility aan de Maarten Harpertsz. Trompweg in Dordrecht. De brand, die begon in een appartement op de 11e etage, was al snel uitslaand. De brandweer heeft daarom opgeschaald naar grip1 en zette veel materieel in om de complexe brand te bestrijden. Meerdere mensen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken vanwege rookinhalatie. Na controle bleken zij in orde. 

Een agente is gewond geraakt tijdens een aanhouding met verzet. De agente heeft een verwonding aan haar gezicht opgelopen. Één persoon is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agente is door het ambulancepersoneel behandeld.

Na enige tijd sloeg de brand van de 11e over naar de 12e verdieping. Ook de zijkant van de flat is gaan branden. De flat is vervolgens ontruimd en de bewoners zijn opgevangen in hotel Van Der Valk in Dordrecht. Qbuzz heeft door middel van bussen bewoners overgebracht van de flat naar het hotel.  Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het opvangen en bijstaan van de bewoners in de afhandeling van de schade. De bewoners van de woningen op de 9e tot en met de 12e etage worden elders opgevangen, zij kunnen niet terug naar huis. Alle overige etages zijn vrijgegeven door de brandweer.

Rond 03.00 uur werd het sein 'brandmeester' gegeven. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd.