Hendrik-Ido-Ambacht

 

Maandagmiddag 19 december 2022 heeft de politie twee mannen gearresteerd onderaan de Brug over de Noord, naast de milieustraat van HVC aan de Crezeepolderweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens de aanhouding cirkelde de politiehelikopter enige tijd boven de locatie. De mannen worden er van verdacht betrokken te zijn bij een woningoverval in de gemeente Rijpwetering (bii Leiden). Daar drongen halverwege de ochtend twee mannen een woning in aan de Pastoor van der Plaatstraat. “Zij bedreigden en mishandelden de bewoner en zijn gevlucht in het voertuig van het slachtoffer,” aldus een woordvoerster van de politie.

Direct daarna begon de klopjacht op de twee mannen. Het kenteken van de meegenomen auto werd in de camerasystemen gezet en niet veel later kwamen de ‘hits’ binnen. De politie startte een achtervolging onderandere via de snelwegen. Ook de politiehelikopter kwam af op de melding.

Bij de milieustraat reden de verdachten zichzelf klem, omdat het daar een doodlopende weg is en er een slagboom voor de ingang staat. Niet veel later konden agenten de mannen uit de auto trekken. Dat gebeurde met de nodige tegenwerking. De mannen, van wie de leeftijden en woonplaatsen nog niet bekend zijn gemaakt, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De auto, die op veel plekken beschadigd was, is door de berger van de politie meegenomen voor nader onderzoek.