Alblasserdam

 

Woensdagmiddag 27 september 2023 is op een plezierjacht brand uitgebroken in de motorruimte van het vaartuig. Rond 15.00 uur voeren ze op de Noord bij Alblasserdam, in de buurt van Papendrecht. Ineens zag één van de mannen, die aan boord was, rook uit de motorruimte van het vaartuig komen en er werd alarm geslagen. De brandweer, politie, ambulancedienst, KNRM en Port of Rotterdam kwamen met diverse vaar- en voertuigen ter plaatse om te blussen en hulp te bieden. De opvarenden, twee Duitse mannen, konden zich optijd in veiligheid brengen.

Bij de brand, die vrij snel door de brandweer werd opgeschaald naar ‘middelbrand’, kwam weinig rook vrij. De brandweer wist met een blussing in de boot te voorkomen dat het hele jacht in vlammen op zou gaan. Na ongeveer een uur was de brand onder controle.

De twee opvarenden, waarvan één last had van rook, zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Het plezierjacht is in opdracht van Rijkswaterstaat afgevoerd. Wat er precies misging in de motorruimte, is onbekend.