- Verloren Vallei -

 

De Verloren Vallei is een oude dagbouwgroeve gelegen op de grens van Nederland en Belgie bij de Sint-Pietersberg ten zuiden van Maastricht. Ze ligt aan de oostkant van het Plateau van Caestert in het deel ten noorden van het Albertkanaal.

De Verloren Vallei is dertig meter breed en een paar honderd meter lang. Het is een vallei met een gevarieerde flora en fauna. De in Nederland en België relatief zeldzame tongvaren komt in de gehele groeve voor. In de bergwand zijn diverse 'aangesneden' gangen van de gangenstelsels zichtbaar.

Mocht je in de buurt zijn, dan is het zeker de moeite waar om er langs te gaan. Let op! Goede wandelschoenen word aangeraden!

 

The Verloren Vallei is an old opencast quarry located on the border of the Netherlands and Belgium at the Sint-Pietersberg south of Maastricht. It is located on the east side of the Plateau van Caestert in the part north of the Albert Canal.

The Lost Valley is thirty meters wide and a few hundred meters long. It is a valley with a varied flora and fauna. The sole fern, which is relatively rare in the Netherlands and Belgium, is found throughout the quarry. Various 'cropped' corridors of the corridor systems are visible in the mountainside.

If you're in the area, it's definitely worth a visit. Pay attention! Good walking shoes are recommended!